Als je dierbare is overleden dan wil je je energie
steken in het rouwproces en in je gezin..

..niet in het gedoe dat bij de afhandeling van het nalatenschap komt kijken. Laat mij je begeleiden in de afhandeling van de nalatenschap van jouw dierbare. Zodat jij je tijd en energie kunt steken in jouw rouwproces en in je gezin.

Nee he, ook dat nog…Je hebt net afscheid genomen van je vader of moeder, of misschien wel van je partner. Wat een week he! Vorige week stond je nog naast het ziekbed of was er misschien nog wel helemaal niks aan de hand. En nu, slechts een week verder, is jouw dierbare al begraven of gecremeerd.

Jeetje, wat is er een hoop gebeurd en wat kun je dan worden geleefd. Je bent de afgelopen week zo aan het regelen geweest. Wanneer een dierbare overlijdt moet er zo veel gebeuren, je had hiervoor geen idee.

En dan moet alles ook nog meteen gebeuren. Geen tijd voor rouw.
Na die hectische periode rond het afscheid en de uitvaart hoop je dat er wat meer rust komt. Vergis je niet, er is nog veel meer dat MOET gebeuren. Al die instanties waar je iets mee moet, abonnementen, de woning, financiële zaken, wel of geen testament, belastingaangiften…. Pff.

 

Voorkom dat de afhandeling van de nalatenschap je teveel tijd, geld en energie gaat kosten! Zorg ervoor dat je de energie die je nog hebt kunt steken in jezelf, in je gezin. Dat je kunt gaan rouwen om het enorme verlies wat je nog maar pas hebt geleden. Laat mij je helpen.

 

Eva Aker Fotografie-04_small

Afwikkeling nalatenschap

… voor partners en kinderen die net hun partner of ouder hebben verloren. Die niet willen verdrinken in alles wat geregeld MOET worden. Die het beetje energie dat zij nog hebben willen steken in zichzelf, in hun gezin. Die wel betrokken willen zijn bij de afhandeling van de nalatenschap maar dit niet alleen willen doen. Die willen dat de nalatenschap goed en netjes wordt afgewikkeld.

Een traject waarin jij wordt ontlast, waarin jij ruimte krijgt voor je gezin en voor jezelf, waarin jij kunt rouwen. Voor diegenen die de nalatenschap van hun dierbare zo goed mogelijk en op tijd willen afwikkelen.

Ik ben jouw professionele partner die jou informeert, ontzorgt waar nodig én die jou door de hele afwikkeling van de nalatenschap kan begeleiden. Jij krijgt overzicht, rust én vertrouwen.

Afwikkeling nalatenschap

Resultaat van onze samenwerking

 • Vertrouwen in jezelf omdat je weet dat wat je doet ook het juiste is.
 • Geen zorgen of stress om de financiën als het gaat om de nalatenschap.
 • Ruimte voor rouw, voor verwerking.
 • De nalatenschap goed en op tijd afgewikkeld. Er zijn namelijk deadlines waar je mee te maken hebt. Hier hoef jij je geen zorgen om te maken.
 • Waarbij je begrijpt wat en waarom welke acties zijn gedaan.
 • Jij kunt je focussen op jezelf en je gezin!

Afwikkeling nalatenschap: hoe gaan we dit doen?

 • Het eerste wat we gaan doen is samen rond de tafel zodat ik inzicht krijg in wat er allemaal is en wat er ontbreekt. Is er bijvoorbeeld een testament, hoe staat de financiën ervoor, wie is er verantwoordelijk voor de afwikkeling. Natuurlijk kijk ik hier ook naar jouw wensen en hetgeen wat nodig is voor je gezin.
 • Ik zorg ervoor dat je in een duidelijk overzicht krijgt van wat er geregeld moet worden. Samen bespreken we wat je eventueel zelf graag wilt oppakken, wat je samen wilt doen en wat je uit handen wilt geven.
 • In samenspraak met jou heb ik contact met de instanties zoals de Belastingdienst, verzekeraars, bank(en), makelaar, verhuurder, energieleverancier, eventuele schuldeisers etc.
 • Brieven, e-mails en beveiligde berichten. Veel instanties of accounts betekent veel berichten. Ik help je bij alle berichten. Ik check of hierin staat wat we hebben afgesproken zorg ook hierin voor overzicht zodat jij je geen zorgen hoeft te maken.
 • Of je er nu voor kiest om veel zelf op te pakken of juist om veel uit handen te geven, je blijft betrokken. En omdat het in een emotionele periode als deze soms nu eenmaal moeilijker is om je hoofd er bij te houden maak ik periodiek een persoonlijk en leesbaar verslag van wat we hebben besproken, geregeld en waarom.
 • Je ontvangt van mij tips, trucs en inspiratie in de vorm van video’s. Dit helpt je een beter beeld te krijgen bij waarom sommige zaken geregeld moeten worden en hoe.
 • Ik ben jouw professionele partner, we doen dit samen.
 • Extra: je ontvangt bij dit programma gratis het Als ik er niet meer ben bundel om voor jezelf in te vullen.

Iedere nalatenschap is anders. Ook verschillen de behoeften aan begeleiding. Daarom werk ik voor dit traject niet met een vaste prijs maar met een uurtarief (€ 80,- excl. BTW).

Na een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten ontvangt u een indicatie van de kosten. 

Reviews

Rianne

Wat een gedoe, ik wist echt niet waar ik moest beginnen. En ik had er eerlijk gezegd ook helemaal geen zin in. Daarom hebben wij Tessa gevraagd de nalatenschap van mijn vader af te handelen. En wat ben ik hier ook achteraf blij mee! We hebben er totaal geen omkijken naar gehad, precies zoals we vooraf hadden aangegeven het zo te willen. Persoonlijke en betrokken, ze heeft ons een hoop gedoe bespaard.

Wil jij de nalatenschap van jouw dierbare goed afwikkelen zonder er zelf aan onderdoor te gaan?

Je weet al wat het kost, de vraag is of je jezelf die rust en het vertrouwen gunt én het goed wilt afwikkelen. Het is helemaal aan jou!