Jonge ouder nalatenschap

Een baby op komst? Denk ook aan je nalatenschap

Gefeliciteerd, (toekomstige) ouders! Jullie zijn in blijde verwachting of hebben net een prachtige baby verwelkomd in jullie leven. Te midden van de vreugde, de luiers en de slapeloze nachten is het gemakkelijk om je te verliezen in de chaos van het ouderschap. Maar laten we eens even stilstaan bij iets wat misschien niet bovenaan je to-do-lijst staat: het goed regelen van je nalatenschap.

Ik begrijp het, het klinkt misschien niet zo opwindend als babykamers inrichten of schattige babykleertjes kopen. Maar geloof me, het is minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker. Waarom, vraag je je af? Nou, laten we eens kijken waarom het zo essentieel is om je nalatenschap goed te regelen…

De babylepel kan wachten, je nalatenschap niet!

Je hebt waarschijnlijk al een babyuitzetlijst met items die je absoluut MOET hebben. Maar hoe zit het met die lijst met essentiële zaken voor het geval er iets met jou of je partner zou gebeuren? Wie zorgt er dan voor jullie kleintje? Het regelen van een voogdijregeling in je nalatenschapsplanning is als het kiezen van de juiste kinderwagen, maar dan belangrijker. Zorg ervoor dat je een betrouwbare voogd selecteert die de zorg voor je kinderen op zich kan nemen als dat nodig is. Lees ook mijn blog ‘Voogdij, een daad van liefde’.

Erkenning als ouders

Laten we eerlijk zijn, ouderschap gaat niet alleen over biologie. Het draait om liefde, zorg en verantwoordelijkheid. Als jullie niet getrouwd zijn, kan het juridisch regelen van de erkenning van jullie kind cruciaal zijn. Zorg ervoor dat jullie als ouders officieel erkend zijn, zodat er geen onnodige complicaties ontstaan in de toekomst. Lees ook wat Oudersvannu hierover zegt.

Financiële nalatenschap

Het regelen van je nalatenschap is niet alleen belangrijk voor wie voor je kinderen zal zorgen, maar ook voor hun financiële toekomst. Denk aan een goed doordacht testament, of hebben jullie een levensverzekeringen en spaarrekeningen? Wat vinden jullie belangrijk en wat is er nodig? Je wilt dat je kinderen opgroeien met financiële zekerheid, zelfs als jij er niet meer bent.

Familie en waarden als nalatenschap

Je nalatenschap omvat niet alleen materiële bezittingen, maar ook immateriële schatten zoals familiegeschiedenis en waarden. Wat wil je doorgeven aan je kinderen? Welke tradities zijn belangrijk voor jouw familie? Het regelen van je nalatenschap geeft je de kans om deze belangrijke aspecten van je erfenis te bewaren en door te geven.

Blijf niet uitstellen, investeer óók in je nalatenschap

Het is verleidelijk en begrijpelijk om de nalatenschapsplanning uit te stellen. Het voelt als een ver-van-je-bed-show, iets waar je nog genoeg tijd voor hebt, toch? Fout! Het leven is onvoorspelbaar en we willen niet dat je onvoorbereid bent als het er echt toe doet. Dus, terwijl je die schattige babykleertjes koopt, een fortuin uitgeeft aan een wieg, box, of andere moderne gadgets, neem ook even de tijd om je nalatenschap te regelen en hierin te investeren.

Het is een investering in de toekomst van je kinderen, en dat is net zo belangrijk (zo niet belangrijker) dan die perfecte babykamer.

Dus, lieve toekomstige en kersverse ouders, laten we niet alleen investeren in wiegendekens en fopspenen, maar ook in gemoedsrust voor jou en je kleintje(s). Het is een van de mooiste cadeaus die je je kinderen kunt geven. Aarzel niet om contact met mij op te nemen voor een afspraak.

Plan hier je gratis kennismaking of laat hier je gegevens achter zodat ik contact met je op kan nemen.

O ja, wacht niet te lang! Dit jaar heb ik nog plek voor enkele klanten voordat mijn eigen zwangerschapsverlof begint;).